Gevulde Groente Frittata met Stolweitjes

Gevulde Groente Frittata met Stolweitjes

Ingrediënten:

6 Stolweitjes (vrije-uitloopeieren van de familie Snoek)
1 courgette, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, fijn gesnipperd
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 handvol verse spinazie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Verse kruiden naar smaak (bijv. basilicum, peterselie)
Zout en peper naar smaak
Olijfolie voor het bakken
Instructies:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verhit wat olijfolie in een ovenvaste koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

Voeg de courgette en paprika toe, bak tot ze iets zacht zijn.

Voeg de spinazie toe en roer tot het geslonken is. Voeg de cherrytomaatjes toe en meng alles goed.

Klop de Stolweitjes in een kom en voeg zout, peper en verse kruiden toe.

Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten in de koekenpan.

Bak het geheel op laag vuur gedurende 5 minuten, zodat de randen stevig worden.

Verplaats de koekenpan naar de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de frittata volledig gaar is en een goudbruine bovenkant heeft.

Haal de frittata uit de oven en laat hem even rusten. Snijd in punten en serveer.

Voedingswaarde en Calorieën (per portie):

Ongeveer 150-200 calorieën per portie, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheden.
Rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen dankzij de Stolweitjes en verse groenten.
Vrij van toegevoegde suikers, vol natuurlijke smaken en voedingsstoffen.
Dit recept voor gevulde groente frittata met Stolweitjes biedt een gezonde en voedzame maaltijd zonder toegevoegde suikers, waarbij de natuurlijke smaken van de eieren en verse groenten tot hun recht komen.
Terug naar blog